Tips om meer retweets te krijgen op Twitter

Tips om meer retweets te krijgen op Twitter

Retweeten of het 'delen' van je Twitterbericht is heel belangrijk als je snel je bereik op Twitter wil verhogen. Maar hoe krijg je meer retweets?


ENKELE TIPS:

Gebruik de juiste content
Interessante content maakt meer kans op een retweet: nieuws, handige tips, advies ... kortom alles wat een meerwaarde kan bieden voor je doelgroep. Luchtige tweets doen het vooral goed als het weekend voor de deur staat.

Gebruik hashtags en interne links
Berichten met hashtags & links worden meer gedeeld. Links hebben daarenboven ook een gunstige invloed op SEO. Belangrijk hierbij is wel dat je je link meer op het einde van je bericht vermeldt.

Tweet kort & krachtig
Blijf tussen de 70 en 100 tekens en gebruik niet het maximum van 140. Zo laat je ruimte over voor een retweet.

Werk visueel
Voorzie je tweet van een inline afbeelding, een afbeelding die onmiddellijk zichtbaar is en niet via een link zoals Instagram. Een animated gif kan sinds kort ook of wist je dat je nu zelfs tot 4 afbeeldingen in 1 tweet kan plaatsen?

Wees enthousiast
Een bericht mag gerust hoofdletters bevatten of een uitroepteken om te tonen dat je het meent. Enthousiasme werkt aanstekelijk, ook voor een retweet!

Retweet zelf en vraag om een retweet
Als je regelmatig zelf berichten retweet, vergroot je je kans om zelf meer retweets te krijgen. Durf ook gerust 'Please RT' toe te voegen aan je bericht.

Contacteer de communicatiekraks van Apunta om nog meer tips voor retweets op Twitter te krijgen!

 

Deel dit bericht nu

Lees meer over

Social Media / Tips & Tricks