Nieuwe trends in grafisch ontwerp: ‘diffuse shadows’

Nieuwe trends in grafisch ontwerp diffuse shadow

Een diffuse schaduw is een enigszins vage slagschaduw die gebruikt wordt in grafische ontwerpen om een bepaalde diepte te creëren. Door de verschillende toepassingen van dit schaduwspel kan je vergaande effecten aanmaken in je grafisch ontwerp op een in feite heel eenvoudige manier.


Een tijdje geleden vroegen we ons af of de long shadow design een blijvertje zou zijn of niet. Long wat zegt u? Wel, long shadow design geeft het object een gevoel van diepte terwijl het strakke ontwerp ervan behouden blijft. Bekijk hier ons artikel van januari 2014 waar we dit kort uit de doeken doen. Als trend heeft het zeker de tand des tijds goed doorstaan. Voor een trend is 2 jaar toch al extreem lang. In de modewereld zou een trend van 2 jaar ondertussen al een klassieker geworden zijn.

Toch komt er iets nieuws om het hoekje kijken. Helemaal nieuw is het niet, het is meer een toepassing van een oude techniek op flat design, net zoals long shadow het toepassen was van een lange gestileerde schaduw op flat design waardoor er toch een gevoel van diepte gecreëerd wordt, doet diffuse shadow design net hetzelfde maar op een heel herkenbare klassieke manier.

Enkele leuke voorbeelden en toepassingen vind je hier.
 

Deel dit bericht nu

Lees meer over

Design / Trends