Drupalcon 2015 - Barcelona

Drupalcon 2015 - Barcelona
Drupalcon 2015 - Barcelona
Drupalcon 2015 - Barcelona
Drupalcon 2015 - Barcelona
Drupalcon 2015 - Barcelona
Drupalcon 2015 - Barcelona

Een aantal keer per jaar komen Drupal-liefhebbers van over de hele wereld samen om de laatste evoluties en toekomst van het content management systeem Drupal te bespreken. Dit jaar was dat voor Europa in het International Convention Center in Barcelona, de stad van de tapas en de ramblas!
 

Cijfers, koffie & vrouwen

Apunta stuurde een delegatie naar drupalcon en was er zeker niet alleen.

  • Er waren 2039 aanwezigen uit 65 landen, waarvan 10% uit België.
  • De verste bezoekers kwamen helemaal uit Nieuw Zeeland en moesten daarvoor bijna 20.000 km afleggen.
  • Het aantal vrouwelijke deelnemers neemt jaar na jaar toe en ondertussen zitten we al aan 15%.
  • Er werden 6150 koffies gedronken, samen goed voor 1 miljoen gram cafeïne, zodat iedereen een week lang aandachtig de sessies kon bijwonen.


Programma

De conferentie duurde een week en ging op maandag van start met gespecialiseerde Drupalopleidingen. Daarnaast was er ook de Business summit die niet bedoeld is voor ontwikkelaars maar eerder voor CEO's. De hele dag kon je ook terecht in de exhibit hall waar alle sponsors een booth hadden en hun diensten of producten aanboden. Je kon er bovendien een iWatch winnen door de beste tijd te halen in Mario kart, wat mij helaas niet is gelukt.

Op dinsdag begonnen we dan aan het grote werk: 3 dagen lang uiteenlopende sessies over de nieuwste versie van Drupal. Dries Buytaert, de oprichter van Drupal, ging van start in de ondertussen gekende "Driesnote" waarover hij sprak over de moeilijkheden die er geweest waren om Drupal 8 uit de deur te krijgen en hoe we dat in de toekomst kunnen voorkomen.

Traditioneel werd de week afgesloten op vrijdag door een hele dag te sprinten. Er wordt uiteraard niet gelopen, wel wordt er de hele dag samen gewerkt aan openstaande issues en nagedacht over nieuwe features voor Drupal 8.
 

Drupal 8

Terwijl er vorig jaar in Amsterdam een eerste besta-versie uitkwam werd er dit jaar een release candidate uitgebracht.

Drupal 8 ligt dus binnen handbereik en brengt ons hét next-generation content management systeem dat nog gebruiksvriendelijker is en inspeelt op de mobiele trend. De onderliggende code is klaar voor de toekomst en kan eenvoudig 
gekoppeld worden aan uw huidig facturatiepakket, CRM of ERP.
 

Drupalcon 2016

Er zijn volgend jaar ook drupalcons gepland in de andere werelddelen. Voor Amerika verhuist het drupalcircus in mei 2016 naar New Orleans. Voor het eerst is er ook een drupalcon Asia, deze gaat eind februari 2016 door in Mumbai.

Voor Europa kun je in juni naar de Drupal Developer Days in Milan (Italië), maar het hoogtepunt zal ontgetwijfeld op de nieuwe Drupalcon Europe 2016 zijn in ... Dublin!
 

Deel dit bericht nu

Lees meer over

Drupal / Webdevelopment / Nieuws