Drupal 8 wordt nog gebruiksvriendelijker!

Drupal 8 wordt gebruiksvriendelijker!

In Texas vindt op dit moment DrupalCon Austin 2014 plaats, één van de twee grote jaarlijkse Drupal conferenties. Gisteren gaf Dries Buytaert, oprichter van Drupal, het startschot voor dag 2 met zijn keynote. Naar aanleiding hiervan namen we even de tijd om op te lijsten waarom Drupal 8 niet enkel voor de webdevelopers, maar ook voor de cms-beheerders een heuse stap vooruit zal zijn:

 1. Beheer de inhoud van je website … vanaf je smartphone
  Niet enkel de themes, maar ook het administratieve gedeelte zullen in Drupal 8 responsive zijn. Zo kan je vanaf je smartphone of tablet, van thuis uit of onderweg, nieuwe berichten plaatsen of andere content updaten op je website.
 2. Inline editeren
  Naast het opnemen van WYSIWYG in de standaard functionaliteit van Drupal, is ook de mogelijkheid toegevoegd om je inhoud inline aan te passen. Met een simpele klik kan je de inhoud aanpassen op de pagina waar je bent, zonder naar een andere pagina, tab of overlay te moeten navigeren.
 3. Semantisch web
  Door de ondersteuning van HTML5 en de aanpassing van het data model is de inhoud van de website veel meer semantisch ingedeeld. Dit betekent een grote vooruitgang op het gebied van SEO en integratie met sociale netwerken.
 4. Beheer zelf je views
  Views zijn een set van parameters die bepalen hoe de inhoud op je website getoond wordt. Bijvoorbeeld welke nieuwsberichten worden op de homepagina getoond, in welke volgorde staan mijn producten. In Drupal 7 werd dit doorgaans bepaald door de webdevelopers. Door de integratie van views in Drupal 8 krijgt de cms-beheerder de mogelijkheid deze parameters zelf in te stellen.
 5. Afgeslankt
  ​De nieuwe versie van Drupal wordt een serieus stuk lichter. Dit resulteert in snellere laadtijden en minder serverbelasting.

Tal van verbeteringen op komst dus!
Wie de kijk van Dries Buytaert op de toekomst van het web en de rol van Drupal daarin nog eens wil herbeleven kan terecht op https://youtu.be/gnERPdAiuSo

 

Deel dit bericht nu

Lees meer over

Drupal