Drupal 8 is uit!

Drupal 8 is uit!
Drupal 8 is uit!

We hebben er lang op moeten wachten maar de Drupal 8 release is een feit! Er zijn meer dan 200 nieuwe features & verbeteringen toegevoegd. Dit heeft echter wel zijn tijd gevergd: de ontwikkeling startte op 10 maart 2011 en een kleine 5 jaar later kwam Drupal 8.0.0 uit op 19 november 2015. Apunta bleef al die tijd deze ontwikkeling op de voet volgen en was er bij toen de beta versie in oktober 2014 & de eerste release candidate in oktober 2015 uitkwamen.
 

Drupal

Drupal is het content management systeem (CMS) voor professionele B2B & B2C websites. Het stelt onze klanten in staat om zelf de inhoud (teksten, afbeeldingen, ...) van hun website aan te passen zonder tussenkomst van webbureau apunta.
 

Belangrijkste features Drupal 8

  • De nieuwe versie van Drupal is volledig responsive out of the box! De websites ziet er picobello uit op alle schermen en formaten.
  • Men kan de teksten van een website in-line aanpassen zonder eerst naar de back-end te surfen, super gebruiksvriendelijk!
  • Binnen de CMS'en was Drupal reeds de koning van meertaligheid en met Drupal 8 zijn de mogelijkheden nog verder uitgebouwd.
  • Drupal 8 gebruikt een volledig nieuwe theming engine: Twig. Hierdoor zijn er nog meer mogelijkheden voor themers en wordt de front-end een stuk veiliger.
  • Webservices zijn nog dieper ingesloten waardoor de koppeling met een facturatiepakket, CRM of ERP geen enkel probleem vormt.
  • De belangrijkste Drupal module: views zit nu standaard in het CMS gebouwd. Men kan dus meteen aan de slag.
  • Het bouwen, onderhouden en updaten van websites wordt een stuk éénvoudiger omdat de configuratie in files wordt opgeslaan ipv in de database.
  • Er werd gebruik gemaakt van reeds bestaande componenten (bv. Symphony) zodat Drupal nog toegankelijker wordt voor ontwikkelaars.
  • Er is een migratiepad voor Drupal 6 & 7 ingebouwd. Hierdoor kunnen we éénvoudig een bestaande Drupal website updaten.


Release parties Drupal 8

Er droegen 3290 mensen uit 1228 bedrijven hun steentje bij om deze release mogelijk te maken.
Overal ter wereld werden door deze mensen release parties georganiseerd om te vieren dat Drupal 8 er eindelijk was. Een niet te missen onderdeel hiervan zijn de vele taarten in de vorm van het drupal-logo. Je kunt hiervan foto's terugvinden op de speciaal hiervoor aangemaakte twitter account @celebr8d8.

Meer info vind je op https://www.drupal.org/8 of contacteer ons voor een vrijblijvende Drupalwebsite offerte.
 

Deel dit bericht nu

Lees meer over

Webdevelopment