4 courante user experience fouten

4 courante user experience fouten
4 courante user experience fouten

De meeste mensen doen er alles aan om zo veel mogelijk bezoekers te lokken naar hun website. Ze optimaliseren hun website om gemakkelijk gevonden te worden in Google en er worden veel e-mail campagnes verstuurd. Sommigen investeren hieraan soms een klein fortuin. Maar er is iets wat velen vergeten dat wellicht nog belangrijker is! Van zodra men op een website terecht komt, moet de gebruikerservaring - de User Experience - ook snor zitten. Een gebruiksvriendelijke en duidelijk gestructureerde website is dus minstens even belangrijk zodat bezoekers ook op jouw site blijven en converteren.


Te veel tekst

Mensen houden van visuals. Onderzoek toont aan dat gebruikers veel meer bezig zijn met visuele en auditieve signalen. Natuurlijk is tekst van essentieel belang, maar soms kan een diagram, een video of zelfs alleen maar een foto alles vertellen wat je wil. De uitdrukking "een foto zegt meer dan duizend woorden", komt niet uit de lucht vallen!


Te veel focus op de homepage

Als er een nieuwe website of webshop ontwikkeld wordt, besteedt men dikwijls (te) veel aandacht aan de homepage. Hierdoor wordt over de "gewone" pagina's vaak niet genoeg nagedacht en verliezen bezoekers hier de weg omdat deze pagina's niet duidelijk zijn. Hou er ook rekening mee dat veel bezoekers via Google of sociale media de website via een detailpagina binnenkomen.


Het negeren van mobile

Mensen gebruiken meer en meer tablets en smartphones om te surfen. Een website moet dus toegankelijk zijn via de verschillende apparaten. Deze hebben allemaal een andere schermgrootte, een website moet dus zeker responsive zijn zodat de ervaring van de bezoekers optimaal is.


Te veel design

Het is geweldig als je een prachtig ontworpen website ziet, maar soms kan te veel design het doel van de site overschaduwen. Denk na over de doelen van een website en zorg dat het grafische ontwerp deze niet in de weg staat. Het is heel mooi als de header netjes overgaat in een call-to-action-button, maar als men de button niet kan onderscheiden en er niet op klikt, kom je er geen stap mee verder.
 

Deel dit bericht nu